Wie zijn wij?

Het is fantastisch om te zien dat we in Nederland op zo veel betrokken vrijwilligers kunnen rekenen die, regelmatig door weer en wind, op pad gaan voor het goede doel. Er is meer waardering voor vrijwilligers nodig. Deze vrijwillige inzet komt van onderop en mag nooit gezien worden als verlengstuk van de overheid. Daarnaast kan het niet zo zijn dat onnodige regels vrijwilligers afremmen. Het is de rol van de overheid om onze vrijwilligers te ondersteunen en vooral niet in de weg te zitten.

Het CDA is de vrijwilligers-partij van Nederland. Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot zet zich zowel in Den Haag als daarbuiten in voor de belangen van vrijwilligers.

In 2016 heeft Hanke een initiatiefnota, met als titel ´Vrijwilligers zijn kampioenen´, ingediend. In deze nota pleit Hanke voor meer waardering en minder onnodige regels voor vrijwilligers. Ook stelt het CDA voor om regels voor onkostenvergoedingen minder ingewikkeld te maken en de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor alle vrijwilligers die met kinderen werken gratis beschikbaar te stellen.

Lees de nota hier.

Het doel van deze website is verhalen door én voor vrijwilligers te vertellen. Samen kunnen we een sterk geluid laten horen!

CDA Kamerlid Hanke Bruins Slot

Volg Hanke en blijf volledig op de hoogte!
www.Facebook.com/HankeBruinsSlot
www.Twitter.com/HankeBruinsSlot
www.CDA.nl/BruinsSlot