CDA zet vrijwilligers in het zonnetje!

Na de mooie vrijwilligersdag van vorig jaar ging het Utrechtse Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot ook dit jaar in het kader van Valentijnsdag op bezoek bij verschillende vrijwilligersinitiatieven in de wijken Overvecht, Zuilen, Ondiep en Vleuten. Onder het motto ‘CDA houdt van vrijwilligers’ deelde het CDA chocoladerepen uit aan de vrijwilligers.

In de ochtend ging het CDA langs sportvereniging Vechtzoom in Overvecht. Deze vereniging richt naast voetbal ook op frisbee en buurtmaatschappelijke activiteiten. Zo zoeken contact met de jeugd in Overvecht via lokale scholen. Daarna is de CDA-delegatie langs de Voedselbank, de historische vereniging Vleuten en sloten af bij de vrijwilligers van de brandweer in Zuilen!

Hanke Bruins Slot (CDA): “Wekelijks zijn meer dan vier miljoen Nederlanders als vrijwilligers actief. Zij zorgen ervoor dat voetbalteams kunnen trainen, kinderen op school kunnen overblijven of ze zijn actief bij de vrijwillige brandweer. Het CDA wil meer waardering voor vrijwilligers en minder onnodige regels.”

Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot is in Den Haag voorvechtster van de belangen van vrijwilligers en van verenigingen. Zij kwam eind 2015 met de initiatiefnota ´Vrijwilligers zijn kampioenen´. De inzet van het CDA is niet onopgemerkt gebleven. De Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) heeft het CDA verkiezingsprogramma als beste beoordeeld.

In dit onderzoek heeft de NOV naar alle verkiezingsprogramma’s gekeken en geanalyseerd of partijen aandacht hebben voor vrijwilligerswerk en of de ideeën ook echt zoden aan de dijk zetten. Zo is de NOV heel positief over de plannen van het CDA om vrijwilligerswerk ruim baan te geven.

Bruins Slot: “Vrijwilligers zijn de kampioenen van Nederland. Daarom heb ik in de Tweede Kamer onder andere voorstellen gedaan om regels voor vrijwilligers te schrappen en de onkostenvergoeding voor vrijwilligers te verhogen.”

Plaats een reactie