Er is geen wens te gek

Op 1 april 2007 mocht ik mijn eerste wens vervullen voor een terminale mevrouw (37jaar) uit Tilburg, ze wilde heel graag nog één keer naar de Keukenhof maar lag in een hoog/laag bed midden in de woonkamer en kon niet zitten of lopen. Een hele (vrije) dag beschikbaar zijn voor een wildvreemde zieke mevrouw van ’s morgens 7.30 tot ’s avonds 20.00 uur. Bijna tien jaar geleden maar ik vergeet het nooit meer, wat heeft die mevrouw genoten, ondanks dat ze pijn had en op een brancard lag. Wat is het mooi om dit als vrijwilliger te mogen doen!

Inmiddels zijn we bijna 10 jaar verder en heb ik er mijn werk van gemaakt, zeven dagen per week stuur ik nu een vrijwilligers stichting (Stichting Ambulance Wens) aan die gemiddeld 5 wensen per dag gratis vervult met 230 vrijwilligers. Wij hebben een luxe probleem want we hebben teveel mensen die vrijwilliger willen worden bij onze stichting. Een beetje tijd geven aan een zieke patiënt en alles mogelijk maken voor die zieke patiënt, voor ons een kleine moeite maar voor de patiënt en diens familie van zeer grote waarde. Dankzij onze vrijwilligers kunnen we dagelijks mensen helpen en er is geen wens te gek.

Als deze vrijwilligers er niet waren geweest hadden al de 9.000 patiënten die we inmiddels hebben mogen helpen niet geholpen kunnen worden. Dan hadden ze niet naar hun pasgeboren kleinkind gekund, dan hadden ze geen afscheid van hun huis kunnen nemen, dan hadden zie niet nog één keer naar de zee gekund. Dit alles kon nu wel dankzij vele zeer enthousiaste vrijwilligers. Lees de verhalen van de patiënten en lees dan hoe belangrijk vrijwilligers zijn: http://www.ambulancewens.nl/wensen.

Kees Veldboer
Directeur/oprichter Stichting Ambulance Wens Nederland

Plaats een reactie